Un… quilt?

Categories:Jurnal
Roxana Tudor

IMG_0189

Tocmai ce spuneam de curând că am renunțat (doar temporar) la producția de quilt-uri, când brusc mi-a trecut un gând prin minte (da, da, râdeți cât poftiți, dar din străfundul capului meu din când în când mai apar și niște gânduri:PPP). Și anume că AM UITAT să vă arăt cel mai quilt dintre toate quilt-urile făcute de mine vreodată!

Am făcut ceva ce n-am mai făcut niciodată, am folosit tehnici și ustensile noi, pe care le-am mai folosit fie deloc fie foarte puțin până acum, am muncit pe brânci și rezultatul a fost pe deplin satisfăcător: cea care a primit quilt-ul a rămas fără cuvinte când l-a văzut.

Ideea a fost să oferim unei persoane ce urma să plece un cadou colectiv de ”la revedere” care să conțină câte un semn din partea fiecărui coleg care a lucrat cu acea persoană. Așa că am dat fiecăruia o bucățică de material și niște markere pentru textile și i-am rugat să scrie pe ea căteva cuvinte sau să deseneze ceva etc. Apoi am strâns toate peticele și m-am apucat de munca propriu-zisă.

Peticele ”scrise” au fost toate diferite nuanțe de galben și am vrut să fie centrul câte unei flori iar tot quilt-ul să reprezinte un buchet imens de flori.

Așa că am desenat fiecare floare la dimensiunea reală, calculând unghiuri și forme, apoi le-am tăiat din vliesofix. Am adăugat acele bucăți la materialele ce urmau să fie petalele, apoi le-am tăiat și le-am fixat pe toate pe o alta bucată de material de dos.

Aici puteți vedea florile individual, așezate pentru a vedea cum se vor potrivi pe quilt.


Apoi am început să cos florile pe fundalul mare, una câte una, urmărind conturul petalelor prin mișcare liberă. Modelul s-a modificat puțin pe parcursul execuției, și n-am reușit până la final să păstrez amplasamentul original, dar hei, cine e perfect?


Aceasta etapă fiind gata, am asamblat sandvișul de quilt și am început să cos centrul florilor.

Apoi am avut o altă mare dilemă: să fac marginea pătrată, ca o ramă a unui tablou, sau rotunjită? Acest quilt urma sa fie agățat pe perete… Marginea rotunjită a câștigat, și așa am început să fac un alt lucru nou pentru mine.


Pe scurt, voi mai spune doar că am matlasat trei linii ”ecou”, adică cusături paralele care își urmăresc conturul una alteia în jurul aceleiași margini rotunjite, am adăugat niște manșoane pe dos pentru suportul de agățat pe perete, și am oferit-o unei persoane care a fost încântată, emoționată, complet surprinsă și total uimită să primească așa ceva.


Niște detalii cu flori. Am uitat să menționez că toate aplicațiiile au fost din margini nefinisate.


Și, așa cum se încheie o poveste frumoasă, au trăit fericite până la adânci bătrâneți.

Sfârșit!


Leave a Reply

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url

  • Aboneaza-te la noutatile mele!

    * indicates required
    Email Format


  • Aboneaza-te la noutatile mele!

    * indicates required
    Email Format