Ametistul

Categories:Povestile Pietrelor
razvan georgescu

5582299-origpic-4ce7ef

Denumire: provine din grecescul “a-methystus” ce are la bază cuvântul “methy” care înseamnă vin și s-ar putea traduce ca nebăut (treaz).

Descriere: varietate violet de cuarț, prezentând uneori striațiuni ondulate sau concentrice, de culoare purpurie sau violet cu inserții transparente sau albe.

Compoziție chimică: Dioxid de Siliciu cu inserții de Mangan (SiO2 + Mn). Culoarea violet este data de impuritățile de cupru și mangan.

Duritate: 7 (din 10) Luciu: sticlos, vitros, translucid până la transparent.

Sistem de cristal: trigonal (cristale în formă de prismă hexagonală). Culori: violet, mov, lila, culoarea de levanțică sau purpuriu, cu dungi albe sau transparente, în straturi succesive sau perfect transparent. Cea mai bună calitate o are ametistul complet transparent. Culoarea devine mai fadă în lumina solară intensă.

Istorie

Ametistul este una dintre pietrele celor născuți in februarie, adoptată de către Asociația Națională a Bijutierilor din 1912. Este, de asemenea, piatră zodiacală pentru cei nascuți sub semnul Peștilor. Ametistul este și o piatră aniversară pentru al IV-lea, al V-lea si al XVII-lea an de căsătorie.

Ametistul este o varietate de cuarț purpuriu și una dintre cele mai importante din familia cuarțului. Pentru a fi ametist , trebuie să aibă culoarea mov, dar poate avea si nuanțe mov închis, lila, lavandă. Ametistul de cea mai bună calitate are culoarea mov închis cu diverse nuanțe de roz. Culoarea sa a făcut din ametist o piatră regală. Ametistul se găsește sub formă de cristale, cu 6 fețe pe ambele părți. De asemenea formează și cruste cristaline care acoperă piatra. Se poate găsi in interiorul geodelor și în depozitele aluvionare, atât sub formă de cristale, cât și sub formă de brută. Când este prezent manganatul, în cuarțul pur se formează ametistul, iar nuanța de mov este dată de cantitatea de fier prezentă.

Marea majoritate a pietrelor de ametist de pe piața din ziua de azi este tratată termic pentru a obține acea culoare intensă. Tratarea termică este permanentă, pietrele păstrând-si neschimbată culoarea.

Ametistul este venerat de aproape toate națiunile. Numele provine de la cuvântul grecesc „Amethystos”, care semnifică „nu beat”. Grecii credeau despre ametist ca acesta conferă purtatorului mai multă stabilitate; protejează împotriva vrăjitoriei, gândurilor negre si împotriva beției. Transformă gândurile negre în optimism și desconspiră falșii prieteni, care rămân la distanță. Ametistul trebuie purtat întotdeauna la vedere.

Efecte curative asupra corpului 

Ametistul liniștește inima, nervii și îmbunătățește puterea de concentrare. Ajută împotriva migrenelor și a încordării provocate de stres. Pus sub pernă, ametistul induce un somn liniștit si ține departe coșmarurile. Stimulează persoanele lipsite de fantezie și protejează copii de efectele stresului, cum ar fi : explozii de mânie, isterie, epilepsie, nevroze si erupții cutanate. Activează regenerarea țesutului conjunctiv al pielii si ajută la păstrarea umidității pielii. Pielea devine mai rezistentă împotriva bolilor și rămâne, până la vârsta înaintată, fermă și catifelată. Apa de ametist nu îngrijește numai pielea, curăță și glandele de blocaje. Ametistul armonizează creșterea firelor de par și previne căderea părului. Băile in apă cu ametist activează respirația pielii și acționează asupra glandelor sudoripare.

Persoanele care suferă de boli ale sângelui, anemie și o tensiune prea mică sau prea mare ar trebui să poarte ametist-fantomă. Acesta are proprietăți liniștitoare asupra musculaturii inimii. O drusă sau o bilă de ametist in cameră, nu numai ca este o priveliște frumoasă dar si ține spiritele negative la distanță. Ametistul ajută împotriva diabetului.

Efecte asupra psihicului

Ametistul întarește încrederea și ajută purtatorul să ia decizii corecte. Acesta stimulează imaginația și întărește adevaratele prietenii, în timp ce îndepartează falșii prieteni. Ametistul disipează dificultatea de a învăța și frica de examen.

Zodie : Pești 20 februarie – 20 martie

Chakra

În timpul meditației ametistul dăruiește mai mult devotament și mai multă încredere în viață și pătrunde cel mai repede prin chakra coroanei. El dă impulsuri plăcute în ceea ce privește plăcerea de a trăi și de parteneriat. Ametistul conferă purtătorului capacitatea de a recunoaște problemele și de a le rezolva. El oferă în timpul meditației un grad înalt de liniște, bucurie, căldură, liniște și armonie. Colierul de ametist oferă, celor care îl poartă zilnic, mai mult temperament și o aură mai puternică. Ametistul inspiră intuiția.

Cum se curată ametistul ?

Ametistul trebuie încarcat și curațat o dată pe lună sub jet continuu de apă caldă. Colierele trebuie să fie ținute, o dată pe lună, în timpul nopții, într-o cutie cu hematite. Ametistul nu trebuie încărcat niciodată la soare.

trommelsteine-amethyst-av-20502

INFORMAȚII:

Legenda: spune că o tânără fecioară, de o frumusețe rară, pe nume Amethysta, a respins atenția ce-i fusese acordată de către Bacchus, zeul vinului, exprimându-și dorința de a rămâne pură și curată. Pentru a-i garanta această dorință, Diana, zeița vânătorii, a Lunii și a nașterii, a transformat-o pe fecioară într-o statuie de Cuarț. Impresionat de devotamentul ei, Bacchus a turnat vin peste această statuie dând astfel pietrei o nuanță violet.

Nota: Se spunea că dacă se bea dintr-o cupă de ametist, se putea preveni intoxicarea și vindeca beția. Grecii credeau că această piatră aduce dragoste și fericire și protejează impotriva oricarui tip de intoxicație.

Îngrijire: se purifică oricând este necesar sub jet de apă călduță iar apoi poate fi încărcat la lumina Soarelui și a Lunii.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:

ZODIILE: Berbec, Taur, Gemeni, Fecioara, Sagetător, Capricorn, Varsător, Pești.

LUNA DE NAȘTERE: Ianuarie, Februarie, Decembrie.

TALISMAN NOROCOS: pentru Berbec, Taur, Vărsător.

ZIUA DE NAȘTERE: miercuri.

PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Jupiter, Neptun.

INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numerelor 3, 4, 8.

ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 6 și 17 ani de la căsătorie.

CHAKRE: 4, 5, 6, 7.

POLARITATE: Yin.

PROFESII: manageri, oameni de afaceri, experți în domenii financiare, operatori pe calculator, informaticieni, slujitori ai bisericii, studenți și elevi, oameni de știință, matematicieni, poeți, scriitori, fotografi, funcționari, activități umanitare sau caritabile, creatori de modă, turism, show business, relații cu publicul, clarvăzători, astrologi, bio-energeticieni, alte activități spirituale.

ametrin

Ametrin : varietate de cuart in doua culori de intensitati diferite: violet si galben. Culoarea violet indica prezenta ametistului, iar cea galbena indica prezenta citrinului.

EFECTELE ASUPRA PURTATORULUI:

Este o piatră: a spiritualității, a succesului în afaceri.

Protejează: împotriva gândurilor negative, împotriva magiei negre, împotriva gândurilor malefice, blestemelor, atacurilor psihice, pericolelor, spiritelor rele, împotriva trădării și decepțiilor. Foarte puternic rol protector pentru cei care nu se simt în siguranță sau pentru cei care se tem de accidente sau pericole. (Se spune că dacă un rău voitor face ceva împotriva purtătorului acestei pietre, ametistul își schimbă culoarea și avertizează asupra pericolului).

Stimulează și amplifică: capacitățile intelectuale și spirituale ale omului, calitățile psihice, curajul, deschiderea spirituală, sentimentul de mulțumire, intuiția, bunul simț, capacitățile extrasenzoriale, încrederea de sine, respectul pentru propria persoană, farmecul personal, concentrarea, munca susținută, capacitățile spirituale.

Conferă și aduce: putere, stabilitate, rezistență, pace, bună judecată, pace interioară, vise, calm, dragoste, fericire, prietenie, protecție, idei noi, o direcție în momente de derută, stabilitate financiară, prestigiu și recunoaștere.

Reduce: furia, nerăbdarea, coșmarurile, stressul, agitația, depresia, tristețea, disperarea, lipsa de comunicare.

Ajută: la canalizarea energiilor, la renunțarea la vicii, la temperarea obsesiilor sau dependențelor (ajută dependenții de tutun, mâncare, alcool, sex să renunțe la acestea, dacă este programat special pentru acest scop), la realizare profesională, succes în carieră, la obținerea unei supremații în fața sexului opus.

Bun pentru: meditație, rugaciune, post și pentru regresii în viețile anterioare.

Alte calități: purifică, liniștește, transformă energiile inferioare în energii superioare, transformă energia negativă în energie pozitivă, are efect de calmare sau detensionare în perioade de durere, echilibrează karma, pune în legătură cu divinitatea și latura spirituală a fiecăruia, trebuie purtat mai ales de credincioși sau cei care doresc să-și amplifice credința religioasă și divină, la atingerea unor niveluri înalte de spiritualitate, la iluminarea spirituală, la înțelegerea etapelor de transformare în viața omului, precum moartea sau nașterea, pierderea cuiva drag; asezat sub pernă, ajută în caz de insomnie. Face distincția între realitate si iluzie. Sfat: Apa în care a fost ținut un ametist curat (după procedura de purificare) are efecte benefice; la fel apa poate fi folosită și pentru plante. Sănătate: Ajuta la vindecare, absoarbe durerea în piatră, protejează sănătatea. Benefic în caz de insomnie, dureri de cap, benefic pentru ochi, păr, stomac, sistemul nervos central, sistemul digestiv, sistemul endocrin. Echilibrează glicemia, comportamentele deplasate: cleptomanie, alcoolism, dependențe periculoase, vicii. Are efect sedativ, conferă un somn linistit (se spune că are calitatea de a reduce sforăitul). Bun în caz de diabet, convulsii, nevralgii, dureri de cap, alergii, acnee, migrene, dureri de spate, mahmureală, probleme ginecologice. Ajută la regenerarea țesuturilor.

www.dexonline.ro

www.acvaria.com

http://magiacristalelor.blogspot.ro

www.energiacristalelor.ro

www.lareina.se

 www.semipretios.ro

kristali.newage.bg

Leave a Reply

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url

  • Aboneaza-te la noutatile mele!

    * indicates required
    Email Format


  • Aboneaza-te la noutatile mele!

    * indicates required
    Email Format