Aragonitul

Categories:Povestile Pietrelor
razvan georgescu

980x4002103724578_3ab2726a7d_m

ARAGONÍT s. n. Mineral alcătuit din carbonat de calciu cristalizat, conținut în perle și stratul de sidef din cochilia moluștelor, din care se fac obiecte ornamen­tale. – Din fr. aragonite.Aragonitul este un mineral, respectiv o variantă anhidră a carbonatului de calciu, fără ioni străini. El cristalizează în sistem ortorombic. Formula sa chimică este: CaCO3. Densitatea este de 2,95 g/cm3. Duritatea pe scara lui Mohs variază între 3,5 – 4.5. Cristalele sale pot fi prismatice, cilindrice, dendritice sau oolitice, de culori diferite, cu un grad de transparență diferită, având proprietatea de luminiscență și fluorescență (în prezența razelor ultraviolete), fiind atacate ușor de baze sau acizi. Mineralul apare în vene cu temperaturi scăzute hidrotermale sau ca depozite și precipitate ale izvoarelor fierbinți.

Coralii și multe alte creaturi marine secretă aragonit pentru cochiliile lor. Perlele sunt compuse în cea mai mare parte din acest mineral. Iridiscența și culorile multiple pe care le prezintă cochiliile scoicilor se datorează mai multor straturi fine de aragonit.

Exploatări : Spania, Germania, Franța, Italia, Mexic, Maroc, Namibia, Scoția, S.U.A, Marea Britanie.

Minerale asemănătoare aragonitului sunt: Baritina, Gipsul, Calcitul și Cuarțul.

LEGENDĂ : Numele mineralului amintește numele descoperitorului Francois Arago care în 1811 a fost primul care a observat la cuarț proprietatea devierii axei optice. Alte izvoare atestă faptul că primele locuri unde mineralul a fost descoperit este regiunea Aragon din Spania.

Pe lângă argonit, se mai pot găsi în natură alte varietăți ale carbonatului de calciu: Calcit, Vaterit, Calcar, Cretă și Marmură.

Varietățile de culoare sunt:

– Floarea fierului – culoare alb-cenușie, de forma unui coral.
– Pisolith – culoare alb-cenușie, cu forme fibroase, dendritice sau stalactitice.
– Niholsonit – conține zinc.
– Perlmutt
– Sprudelstein (mineral de culoare roșiatică, cu cercuri concentrice).
– Tarnowitzit (Pb,Ca)CO3
– Zeiringit („Sprudelstein” de culoare verzuie)


PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:

ZODIILE: Leu, Fecioară, Capricorn, Taur.

LUNA DE NAȘTERE: –

TALISMAN NOROCOS: – pentru nativii din Capricorn.

ZIUA DE NAȘTERE: Marți

ANUL NAȘTERII: –

PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Martie

INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuti sub influența numărului 9.

CHAKRE: 1,2,4,6,7.

POLARITATE: Yang

PROFESII: –

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI :

În mod tradițional aragonitul este o piatră de împământare, folosită în meditații profunde și simbolizează puterea și tăria.

Este o piatră bună pentru familie, aduce calm și usurează neliniștea interioară, restabilește echilibrul emoțional. Direcționează energia și auto-disciplina și ne ajută să perseverăm în descoperirea limitărilor mai vechi și să experimentăm mai mult din ceea ce are viața de oferit.

Fortifică: structura osoasă inclusiv dinții.

Diminuează furia și detensionează, este indicat în cazuri de oboseală cronică.

Elimină frustrările, resentimentele, aduce iertarea și împacare, concentrarea atenției asupra renașterii spirituale, prin meditație și rugăciune.

Este o piatră extraordinară pentru parinții care au relații tensionate cu proprii copii înlocuind stresul și mania cu răbdarea atunci când este nevoie.

Ajută și motivează membrii familiei să-și îndeplinească atribuțiile fără să mai amâne totul de pe o zi pe alta.

Ajută: la regenerarea și relaxarea sistemului nervos, reduce stresul.

Aragonitul are în principal, funcția de stimulent sexual în legătură cu sexualitatea de tip feminin, adică bazată pe motivitate, receptivitate, pe pasiune și sentimente.

Acționează asupra elasticității ligamentelor, asupra ridurilor și a pielii aspre. Pentru a beneficia de această proprietate de tip dermatologic se introduce în cutia ce conține crema hidratantă sau antirid.

Aragonitul este indicat să fie folosit în practica meditației, deoarece ajută în ridicarea vibrațiilor la nivele spirituale înalte. Această piatră este deseori folosită în centrarea și consolidarea energiilor aurice, stabilizează chakra muladhară și întarește și consolidează legatura fiintei cu pământul.

Aragonitul în forme de flori de mină aduce echilibru și are rol de purificator al energiilor înconjuratoare. Ajută în trezirea încrederii în sine și deschiderea către noi viziuni înaltatoare. O piatră de aragonit în formă de inimă ordonează energiile și poate fi purtată într-un buzunar pentru a armoniza ființa. Mai poate fi plasat în zona ombilicului sau în zona celui de-al treilea ochi în timpul meditațiilor.

În plan mental, încurajează concentrarea asupra acţiunilor în curs, conferă supleţe şi toleranţă minţii, ajută la descoperirea cauzelor diverselor probleme.

În plan emoţional, aragonitul combate mânia şi stresul emoţional. Conferă forţă şi susţinere.

În plan fizic, vă face să vă simţiţi bine în corpul vostru. Combate indispoziţia, şi în special ticurile nervoase şi spasmele provocate de agitaţia interioară. Piatră stabilizantă, menţine o relaţie strânsă şi se concentrează asupra corpului.

În plan spiritual, aragonitul consolidează dezvoltarea spirituală dincolo de control. Calmant şi centrator, restabileşte echilibrul şi pregăteşte pentru meditaţie, crescând vibraţiile la un nivel spiritual superior şi readucând energia în corpul fizic.

EFECTE TĂMĂDUITOARE

– Incălzeşte extremităţile, încărcând corpul cu energie.

– Tratează boala Reynaud, oasele, facilitează absorbţia calciului, restabileşte elasticitatea discurilor intervertebrale, atenuează durerea.

–  Calmează agitaţia nocturnă şi spasmele musculare, fortifică sistemul imunitar şi normalizează procesele prea accelerate. Ajută persoanele instabile să creeze o legăturâ strânsă cu propriul corp. Plasat pe o hartă, consolidează liniile de stres ale pământului.

– Poate fi folosit în îndepartarea durerilor de genunchi prin amplasarea acestuia pe zona dureroasă și menținerea pietrei în acea zonă pentru o anumită perioadă de timp cu ajutorul unui bandaj. Încălzește extremitățile și aduce energie în tot corpul. Stopează spasmele musculare.

– Ajută la resorbția rapidă a fracturilor, este suport pentru handicapul fizic cu origine osoasă, ajută în probleme ale pielii și pierderea părului, reumatism articular, dureri musculare, tremurături, sensibilitate fizică.

– Reglementează metabolismul calciului, promovează dezvoltarea și elasticitatea discurilor intervertebrale, întărește și sistemul imunitar.

– Ajută în asimilarea vitaminelor, vindecă oasele și usurează durerile. De asemeni este de ajutor pentru cei care suferă de boala Reynaud.

POZIŢIONARE. Aşezaţi piatra pe partea afectată sau faceţi o baie cu elixir de aragonit. Puneţi-I sub pernă pentru a combate agitaţia nocturnă. Fiind o piatră de consolare, este util să o aveţi la dumneavoastră. Purtaţi-o ca pandantiv pentru echilibru.
Surse :

www.energiacristalelor.ro

www.dexonline.ro

www.wikipedia.org

www.F2o.ro

www.tiganusionutz.wordpress.com

flickrhhivemind.net

Leave a Reply

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url

  • Aboneaza-te la noutatile mele!

    * indicates required
    Email Format


  • Aboneaza-te la noutatile mele!

    * indicates required
    Email Format