Aventurinul

Categories:Povestile Pietrelor
razvan georgescu

aventurine4AVENTURÍN s. n. Varietate de cuarț galben, roșu sau brun, cu irizații datorate incluziunilor de mică și de oxizi de fier. 2.Varietate de plagioclaz acid cu reflexe aurii scînteietoare, datorate incluziunilor de solzi de oligist. Este utilizat ca piatră semiprețioasă.

Aventurinul este o piatră naturală semipretioasă admirată pentru frumusețea ei și căutată pentru calitățile sale curative, protectoare și de folos celor care aleg să profite de avantajele acestui cristal. Varietăți de cuarț precum aventurinul au fost folosite încă de acum milioane de ani, inițial de către omul primitiv pentru realizarea unor unelte, pentru că ulterior, odată cu evoluția conștiinței umane, să ajungă să fie asociat cu zeităti – precum Dione, zeita Pământului la fenicieni sau Brigit, zeița irlandeză a fertilității, cărora le-a fost dedicat aventurinul verde – și onorat pentru proprietățile sale constatate în beneficiul oamenilor.

Varietate de cuarț microcristalin, aventurinul are înserate în structură particule minuscule de minerale strălucitoare – hematit, ce aduce irizații rosiatice sau gri, ori mica, ce va da accente argintii – care prin reflexia luminii dau pietrei un efect de strălucire, cu puncte sclipitoare. De translucență medie până la opacitate totală, cu luciu sticlos si duritate ridicată, aventurinul este o piatră rece, relativ usoară, ce variază în culoare de la verde de diferite nuanțe, la gri, maro, galben, roșu-cărămiziu, albastru sau culoarea piersicii, prezentând uneori dungi fine din alte nuanțe ale aceleiași culori. De orice culoare ar fi, aventurinul este considerat o piatră norocoasă, deși cel de culoare verde se crede că poartă încărcatura energetică cea mai puternică. Poate fi confundat cu amazonitul, jadul indian și chiar și cu calcedonia.

DATE SI DESCRIERE

Aventurinul este piatră stelară pentru cei născuți în Balanță și piatră planetară pentru cei din Taur.

Aventurinul reprezintă o varietate de microcristale de cuarț, translucid până la opac. Conține mici incluziuni de minerale strălucitoare care dau pietrei un efect de strălucire. Incluziunile de mică vor da o nuanță roșiatică sau verzuie.

Aventurinul se găsește într-o varietate de culori, de la verde, maro, bej, albastru până la verde deschis. Pe lângă utilizarea la bijuterii, aventurinul este folosit cu scopuri ornamentale, cum ar fi vazele, bolurile și figurinele.

Aventurinul se găsește în India, Chile, Spania, Rusia, Brazilia, Austria și Tanzania. Duritatea pe scara Mohs este de 6,5. Acest mineral este adesea confundat cu amazonitul și jadul.

 202_39_art_Aventurin4FOLCLOR, LEGENDĂ ȘI PROPIETĂȚI CURATIVE

Aventurinul a fost folosit ca și talisman ce aduce noroc și este o piatră cunoscută printre jucătorii de jocuri de noroc.

Este folosită ca și piatră vindecatoare, reduce stresul, ajută la îmbunătățirea încrederii de sine, imaginii și a prosperității. O legendă din vechiul tibet spune că aventurinul era folosit pentru a vindeca miopia și a mări capacitatea de creație.

Mulți sunt de părere că aventurinul are capacitatea de a calma spiritele tulburate și de a aduce pacea interioară.

INFORMAȚII


Descriere: varietate de cuarț cu inserții de mică sau pirită, sub forma unor mici cristale ce reflectă lumina, dând impresia de stralucire.
Notă: poate fi confundat cu amazonitul, cu jadul (fiind denumit “jad indian”) sau cu smaraldul (aventurinul impur). În lumina soarelui, culoarea pălește.
Compoziția chimică: Dioxid de Siliciu.
Duritate: 6,5  7 (din 10)
Luciu: sticlos.
Culori: variate mare de culori – verde, albastru, portocaliu, verde-roșcat, alb-bleu, bleu-vert, roșu, maroniu.
Legenda: spune că numele pietrei a fost derivat dintr-un accident fericit. Cândva, în cursul secolului XVIII, un grup de muncitori venețieni care pregăteau sticlă topită au scăpat accidental, în lotul pe care îl pregăteau, pilitură de cupru. Acest fapt a dus la apariția unui produs spumant de sticlă. Astfel numele de Aventurin vine de la expresia “un ventura”, care înseamnă “din întâmplare”.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU :

 

ZODIILE: Zodiile avantajate de aventurin sunt Berbecul, Taurul, Gemenii, Racul, Leul, Fecioara, Balanțși Săgetătorul, cu un accent special pe Berbec și Leu; folosit ca talisman, aventurinul este piatra Racului. Guvernat de planeta Mercur, aventurinul împrumută din energia și influențele acesteia aducând purtătorului susținere și reușită în domeniile vizate de această planetă: bani, afaceri, prosperitate, afirmare intelectuală, bună relaționare și comunicare, fiind o alegere ideală pentru oameni de afaceri, comercianti, consilieri. Nu degeaba este aventurinul văzut ca o piatră a norocului, a profitului, a prosperității, ce sprijină demersurile făcute pentru a avea siguranță financiară la batrânețe.

LUNA DE NAȘTERE: August.

TALISMAN NOROCOS: pentru Zodia Racului.

ZIUA DE NAȘTERE: –

ANUL NAȘTERII: –

PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Mercur.

INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 3.

ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 8 ani de la căsătorie.

CHAKRE: Cheakra principală stimulată de aventurin este cea a inimii, pentru a cărei echilibrare acest cristal se dovedește printre cele mai bune și datorită blândeții cu care acționează asupra acesteia, fără turbulențe. În mod specific însă, aventurinul verde este cunoscut pentru proprietățile sale de a ține deschise cheakrele 6, a celui de-al treilea ochi, și 7, cheakra coroanei, fiind util în același timp pentru purificarea corpurilor mental și emoțional. 

POLARITATE: Yang.

PROFESII: manageri, oameni de afaceri.

CARACTERISTICI

Piatră foarte pozitivă care are proprietatea de a aduce prosperitate şi stabileşte o conexiune puternică cu regatul devic. Formează o reţea de protecţie împotriva stresului geopatic în jurul grădinilor sau caselor. Aventurinul absoarbe ceaţa electromagnetică, protejează contra poluării mediului înconjurător. Lipit de telefonul mobil, vă protejează de emisiile acestuia. Dezamorsează şi răstoarnă situaţiile negative.

In plan psihologic, aventurinul are puterea de a accentua calităţile de lider şi caracterul decis. Favorizează compasiunea şi empatia, încurajează perseverenţa. Ajută la întoarcerea în trecut pentru a găsi sursa stării de rău. Atenuează bâlbâiala şi calmează nevrozele grave, permiţând înţelegerea motivelor care le-au generat. Stabilizează starea de spirit, stimulează percepţia şi măreşte creativitatea. Pune în evidenţă alternativele şi posibilităţile, mai ales pe cele propuse de alţii. Fuzionează corpul intelectual cu cel emoţional. Calmează mânia şi iritarea, stimulează restabilirea emoţională şi favorizează trăirile interioare.

In plan fizic, aventurinul produce un sentiment de bunăstare. Reglează creşterea, de la naştere până la vârsta de şapte ani, echilibrează energiile masculine şi feminine, favorizează regenerarea inimii.

In plan spiritual, aventurinul protejează chakra inimii, apărând energia acesteia de vampirismul psihic.

EFECTE TĂMĂDUITOARE

Benefic pentru timus, ţesuturile conjunctive şi sistemul nervos; echilibrează presiunea sanguină şi stimulează metabolismul, scăzând nivelul de colesterol şi prevenind aterosderoza şi infarctul. Acţiunea sa antiinflamatoare calmează erupţiile cutanate şi alergiile, atenuează migrenele şi linişteşte ochii. Vindecă glandele suprarenale, plămânii, sinusurile, inima, sistemul muscular şi urogenital. Sub formă de elixir, tratează afecţiunile pielii.

POZIŢIONARE.

Ţineţi-l sau aşezaţi-l pe zonele afectate.

CULORI SPECIFICE

In afară de caracteristicilor generice, aventurinul în culorile următoare are proprietăţi adiţionale:

Aventurinul albastru vindecă în mod eficace problemele mentale.

Aventurinul verde reconfortează, îngrijeşte şi protejează inima.  Echilibrant general.  Are puterea de a readuce lucrurile sub control. Util pentru afecţiunile maligne. Linişteşte greaţa, înlătură emoţiile şi gândurile negative. Conferă bunăstare generală şi calm emoţional.

EFECTE ASUPRA PURTĂTORULUI

ESTE O:
* Piatră a norocului
* Piatră a speranței
* Piatră a iubirii mature

PROTEJEAZĂ:
* Împotriva energiilor negative
* Împotriva “vampirilor energetici”
* Protejează iubirea

AMPLIFICĂ, STIMULEAZĂ, SPRIJINĂ, FACILITEAZĂ
* Creativitatea și talentele creatoare, imaginația
* Capacitățile mentale, percepția
* Capacitatea de a iubi
* Independența, spiritul conducător, motivația, curajul, decizia, calitățile de lider, voința, acțiunea

ADUCE, CONFERĂ, INSPIRĂ:

* Echilibru, pace

* Inspirație, energie

* Prosperitate, succes financiar, noroc la jocuri de noroc

* Succes și noroc

REDUCE, SCADE, OPREȘTE, INHIBĂ:
* Frica, depresia, anxietatea, emotivitatea
* Absorbția energiei purtătorului de către o altă persoană (puternic scut energetic)
* Indecizia, oscilația

AJUTĂ LA:
* Luarea deciziilor în momente critice
* Atrage iubirea
* Depașirea momentelor de tranziție în carieră
* Găsirea soluțiilor și alternativelor noi
* Exprimarea mai ușoară a emoțiilor
* Liniștire în perioade de mare durere sufletească
* Bun și pentru animale

EFECTE ASUPRA SĂNĂTĂȚII

* Puternic rol curativ

* Fortifică organismul

* Bun pentru plămâni, inimă, sistemul urogenital, ochi, piele, musculatură, circulație sangvină

* Induce somnul

* Scade febra, inflamațiile, migrenele, stresul, presiunea arterială

* Așezat peste ochi, în terapii de lungă durată, măreste acuitatea văzului

* Ajută la dezintoxicare de toxine, medicamente, droguri, alcool

* Așezat în cada de baie, în terapii de lungă durată, are efecte vindecătoare

Surse :

semipretios.ro

dexonline.ro

tiganusionutz.wordpress.com

kolok.ro

kristale.ro

energiacristalelor.ro

gemtown88.com

www.bijuterii-elena.com

Leave a Reply

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url

  • Aboneaza-te la noutatile mele!

    * indicates required
    Email Format


  • Aboneaza-te la noutatile mele!

    * indicates required
    Email Format