Malachitul

Categories:Povestile Pietrelor
razvan georgescu

MalachimtMALAHÍT (MALACHÍT) (‹ fr.) s. n. Carbonat natural bazic de cupru, cristalizat în sistemul monoclinic, de culoare verde și luciu sticlos până la diamantin. Formează agregate stalactitice, reniforme sau cruste, adesea cu structură zonară sau radiară. Este folosit ca minereu de cupru sau ca piatră de ornament. Din el se confecționează diferite obiecte (casete, cupe) sau podoabe.

Descriere:  Rezultat al alterării minereurilor de Cupru, este un mineral din acceași clasă cu Azuritul și de cele mai multe ori este găsit într-o formă masivă în combinație cu Azurit, Calcit sau Goetit. Foarte rar poate apărea și sub formă de cristale unice sau grupuri de cristale distincte, iar atunci când acest lucru se întâmplă acestea pot fi aciculare până la prismatice.  Poate fi întâlnit sub formă de cruste, în druze, agregate sferice, globulare, noduli sau mase compacte. Există surse arheologice care atestă faptul că acest mineral a fost exploatat în urmă cu 3000-4000 ani în Israel și Egipt, fiind utilizat atât ca piatră prețioasă cât și ca element ornamental. A fost folosit ca pigment mineral în vopsele din antichitate până în secolul XIII când a fost înlocuit cu compușii sintetici.

Compoziție chimică: Cu 2CO 3(OH) 2 (carbonat hidroxid de cupru).

Duritate: 3,5 – 4 (din 10).

Luciu: sticlos, mătăsos, translucid până la opac.

Sistem de cristal: monoclinic.

Culori: verde crud, verde închis, negru-verzui, nuanțele fiind dispuse în benzi și straturi fine paralele sau pete concentrice.

Numita si piatra ințeleaptă – femeie.

 Structura si vibratiile elementelor componente Cu, C, O, H  confera malachitului proprietati caracteristice si efecte specifice asupra utilizatorului in diferite planuri, dupa cum urmeaza:

*in plan emoțional – afectiv

– sporeste fluxul energiilor benefice;

– atrage iubirea;

– are efect calmant, detensioneaza, relaxeaza;

– atenueaza izbucnirile emoționale;

– înlătura stările depresive;

– aduce liniste, pace, asigură un somn linistit;

– apară în general de energiile negative, gânduri negre, deochi.

*în plan fizic

– regleaza digestia, functia pancreasului;

– întareste sistemul imunitar, scade presiunea sângelui;

– util in infectii, scarlatina, diabet, pancreas, splina;

– util în astmă bronsic, ulcer, cârcei, crampe musculare, hemoroizi;

– înlatura frigiditatea, usurează nașterea, trataează orice rău sexual;

– util pentru friguroși, conferă o circulație periferică bună, pentru amețeli;

– util în obezitate, regleaza cantitatea de țesut adipos, slab diuretic, elimină toxinele;

– util în afecțiuni oftalmologice, dureri de ochi, nervul optic;

*în plan social

– atrage prietenia;

– încurajeaza asumarea riscurilor si a schimbărilor;

– distruge legăturile nedorite si tiparele învechite, ajută în asumarea raspunderii proprii;

– apară în calatorii, previne căderile, recomandat pentru protecția copiilor;

– atrage clienții, aduce succes în negocieri – recomandat oamenilor de afaceri, agenților comerciali;

– poate semnala apropierea unor pericole, prin sfărămare, avertîzand din timp pericolul;

– absoarbe usor poluanți din atmosfera si corp, protejeaza de radiații; utilă celor care locuiesc în apropierea centralelor nucleare;

– bun pentru cei care studiaza – mărește capacitatea de asimilare, procesele de informare;

– crește simțul de observație, facilitează înțelegerea rapidă a conceptelor dificile;

– utilă in răul de masina.


Mineralogie_MALACHIT_01


PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:

ZODIILE: toate zodiile, mai puțin recomandat celor din Rac, Fecioară și Scorpion.

LUNA DE NAȘTERE: Mai.

TALISMAN NOROCOS: pentru nativii din zodia Taurului și Balanței.

ZIUA DE NAȘTERE:

ANUL NAȘTERII:

PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Mercur,  Venus.

INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 9.

ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 13 ani de la căsătorie.

CHAKRE : toate chakrele.

POLARITATE: Yin.

PROFESII:

 EFECTE ASUPRA PURTATORULUI:

Piatră a: succesului în afaceri, a comercianților (ține departe partenerii de afaceri cu intentii negative); piatră a transformărilor (ii ajuta pe cei care fug de schimbare să accepte modificările necesare în viata lor).

Asigură protecție împotriva atacurilor psihice (magie neagră, vrăji, blesteme, deochi), a radiațiilor nocive (computer, televizor, raze X). Se spune despre această piatră că din cauza acumulării de energii negative se poate sparge de la sine. Acela este momentul în care trebuie să realizați că vă paște un mare pericol.

Absoarbe negativitatea din jur, de aceea trebuie purificat foarte des, zilnic dacă este posibil! Se spune că se sparge în două atunci când anunță un pericol iminent. Readuce la lumină sentimente reprimate, ducând la eliberare de aceste poveri psihice.

Talisman pentru: copii, ține răul departe de ei si facilitează somnul; succes financiar (atrage banii si norocul financiar).

Conferă: fidelitate în plan sentimental, echilibru, bună dispoziție, armonie, progres și schimbări favorabile.

Mărește: concentrarea, intuitia, spiritul practic, simțul răspunderii.

Scade: neîncrederea, nesiguranța.

Sprijin în: găsirea răspunsurilor, găsirea căii spre atingerea țelurilor, întelegerea experiențelor negative din trecut, renunțarea la obiceiuri nedorite (fumat, băut), în eliberarea de emoții negative.

Influențează benefic: sfera relațională.

Alte calități: deschide calea spre realizarea proprilor țeluri, păstreaza spiritul si aparența tinere, conferă vise.

Recomandabil: celor care lucrează in medii cu radiații sau toxine (computer, TV, raze X, aparatura electronică).

Notă: Se spune că individul iși poate aminti evenimente blocate în trecut, evenimente negative care i-au frânat evoluția, dacă plaseaza un malachit pe plexul solar, un jad pe centrul inimii si un cuarț cu doua vârfuri intre ele. Experiența ar putea genera retrăiri dureroase, dar eliberatoare.

Sănătate: Benefic pentru: stomac, pancreas, ficat, inima, sistem imunitar, circulator, respirator, glande, ochi, rinichi, splina. Benefic in caz de: astm, dureri, inflamații, depresie, furie, hemoragie, fracturi osoase, epilepsie, autism, ulcer, vertij, reumatism, leucemie, infecții, colici, dureri cardiace, crampe, hernie, intoxicare, pietre la rinichi, iradiere, infertilitate, artrita, tumori, anorexie, astm, infecții bacteriene, grețuri, traume, dureri dentare, regularizarea menstruației. Protejeaza împotriva radiațiilor, facilitează nașterea, mărește lactația, îmbunătățește văzul.

Legenda: există mai multe legende legate de aceastră piatră. Se spune că purtând un talisman de Malachit purtătorul devine invizibil (în sensul de a trece neobservat), iar dacă va bea dintr-o cupă din același material utilizatorul va reuși să înțeleagă limba animalelor. În India există convingerea că plasând o bucată de Malachit pe cel de Al Treilea Ochi, conștiința va fi purificată de resentimente și anxietate, iar în Rusia această piatră este considerată un simbol al împlinirii. În Grecia antică era considerat un bun talisman pentru copii iar în Evul Mediu a fost purtat pentru protecție împotriva vrăjitoriei și a magiei negre.

Notă: în prezent este piatra națională a statului Chile.

Atenție: Malachitul este o piatră cu o duritate scăzută, trebuie evitate șocurile (fizice, mecanice, termice). Poate fi folosită în contact direct cu corpul uman însă, datorită transpirației, luciul poate păli în timp iar culoarea se poate modifica. Nu este indicat să fie folosit pentru elixir de băut datorită conținutului de Cupru.

Îngrijire: este indicat să fie purificată frecvent datorită faptului că absoarbe energiile negative. Pentru acest scop trebuie pusă peste noapte într-un castron uscat cu pietre de Hematit iar pentru încărcare poate fi folosit un grup de Cristale de Stâncă sau la lumina solară. Săpunul, acizii și căldura excesivă distrug Malachitul.

http://www.cristalesipietre.ro/despre-cristale-si-pietre/52-malachit

http://energiacristalelor.ro/malachit.html

http://acvaria.com/malahit.php?p=cristale

http://dexonline.ro/definitie/malachit

www.femeiastie.ro

www.smnk.de

Leave a Reply

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url

  • Aboneaza-te la noutatile mele!

    * indicates required
    Email Format


  • Aboneaza-te la noutatile mele!

    * indicates required
    Email Format