Quilt-urirazvan georgescu

Probabil că vă întrebați ce anume au așa de special aceste obiecte utilitare ca să merite un tratament așa de diferit. Ei bine, quilturile nu sunt doar niște pături obișnuite: ele se creează cu multă dragoste și migală, din materiale speciale si foarte atent selecționate.
 

Procesul de fabricare a acestor minuni este lung: plecăm de la punctul în care dumneavoastră, consumatorul spuneți ”Da! Îmi doresc un lucru special și unic care să ma reprezinte, care să fie iubit și apreciat mulți ani, care să mă bucure și să îmi facă viața mai plăcută!” și mergem până la nașterea efectivă a acestui obiect care chiar face ceea ce promite: vă luminează privirea ori de câte ori se întâmplă să l vedeți, vă mângâie cu moliciunea sa, vă aduce mereu aminte de starea specială pe care ați avut o atunci când l-ați atins prima data, visul devenit realitate.
 

În termeni mai prozaici, din punct de vedere tehnic vorbind, este o constructie realizată din (de obicei) trei straturi, unite între ele prin cusătura de matlasare și finisată cu o margine decorativă. Cam aici se termină descrierea generală, pentru că de aici începe nebunia partea frumoasă: alegerea modelului pe care îl va avea stratul superior, fața quiltului, alegerea captușelii interioare, în funcție de destinația quiltului, anotimpul în care se dorește a fi utilizat, bugetul disponibil etc., și terminând cu stratul inferior și marginea decorativă, eventual și alte elemente decorative.


Materialele folosite sunt de o calitate deosebită, pentru a putea rezista cu deteriorări minime aprecierii ce îi va fi arătată de-a lungul timpului. Se poate spăla la mașină, se poate călca dacă acest lucru se dorește, se poate sta pe el, poate fi folosit la învelit, poate fi o decorațiune inedită în peisajul casei, poate înveseli și îmbogăți masa de Craciun sau de Paște, și mai sunt o mie și una de alte întrebuințări pe care acest obiect le poate primi cu bucurie de fiecare data.


În speranța că v-am luminat cât de cât despre ce este un quilt, vă aștept să vizitați acum galeria lor, iar la final gasiti si un link catre ingrijirea acestor obiecte.


[ilightbox id=”34″]

IMG_0189[/ilightbox]

Ce este un quilt și cum îl putem îngriji ?

Leave a Reply

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url

  • Aboneaza-te la noutatile mele!

    * indicates required
    Email Format


  • Aboneaza-te la noutatile mele!

    * indicates required
    Email Format