Rahat turcesc. De adevaratelea!

Categories:Jurnal
Roxana Tudor

Fiind eu o persoană așa draguță (hahaha!), iubitul meu soț crede că ar trebui să fiu alintată. De aceea este el maestrul răpirilor și călătoriilor către tot felul de locuri exotice, minunate, uitate de lume, în care n-am mai fost niciodată (mai sunteți cu mine?) :)))

Așa că anul acesta, de ziua mea, am primit în dar o excursie surpriză la Istanbul, una scurta, dar cu atât de apreciată tocmai din acest motiv. Am petrecut ore întregi hoinărind prin magazinele din Marele Bazar, am fost la biserica-muzeu Sf.Sofia, la Moscheea Albastră, am luat niște prânzuri și cine turcești delicioase și câte un donner kebab pe drum, am avut și soare și ploaie, am stat într-un hotel micuț și drăguț, cu spa-ul chiar lângă camera noastră 😀 (mă întreb cum de-o fi reușit el să aranjeze asta?!?) și multe altele. Mulțumesc, dragul meu drag soț!

Am zis Marele Bazar? Da, acela vechi, cu straduțe comerciale înguste, acoperite, în care intri și ești întampinat cu “bine ați venit”, dar și cu urlete, ești împins, tras, agresat de atâtea culori, de atâta frumusețe, unde vânzătorii își sorb ceaiul în fața propriilor magazinașe și n-așteaptă nimic altceva în afară de tine, cumpărătorul. Scot la vedere tot ce au de vânzare, practic golesc rafturile pentru tine, ca tu să te poți decide în privința culorii și a calității, și să iei ce ți se potrivește ție mai bine. Și, în sfârșit, când te-ai decis asupra unui produs, începe târguiala. O, ce plăcere, o, ce încântare, o, întregul proces e atât de apetisant și suculent. Le place la nebunie să facă asta, iar dacă nu intri în jocul lor, se simt așa dezamăgiți. I-am vazut o dată chiar refuzând să mai vândă când cumpărătorul n-a vrut să negocieze.

Și așa se face că în acest Mare Bazar din 1001 de nopți am gasit un butic care vindea mărgele făcute de mână. Dar ce mărgele superbe! din metal cu inserții de pietre turcoaz și roșii, în forme minunate și tonuri calde, imposibil să nu le iei cu tine. Am cumpărat câteva, le-am adus acasă și am făcut din ele bijuterii.

Să vă spun că au zburat imediat ce le-am făcut publice? Să mai spun și că n-a mai rămas niciuna și pentru mine? Să vă spun că de atunci încoace, soțiorul meu trebuie să suporte în fiecare zi tânguiala mea:”ar trebui să mai mergem, eu trebuie neapărat, musai să mai iau mărgele din alea!”

Acum, uitați-vă și voi un pic la ele și spuneți-mi dacă n-am dreptate: nu-i așa că sunt cele mai frumoase mărgele pe care le-ați văzut vreodată?IMG_0497

IMG_0490

IMG_0496

One Comment

 1. Adrian Peltecu
  Adrian PeltecuReply
  1 July 2014 at 22:05

  Vad o arta din placere sau arta este o placere.Nu ma cunosti Roxana dar frunzarind acest site care mi se pare diferit prin harta si prezentare de ce am mai vazut pe net, nu pot decat sa te felicit si intradevar o sa te sun la un moment dat sa fac o comanda SPECIALA, eu cu sotioara mea facem 25 de ani de cand imi ofera viata perfecta pe care o am!
  Creaza in continuare aceste frumoase”Vise”…
  Adrian P

Leave a Reply

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url

 • Aboneaza-te la noutatile mele!

  * indicates required
  Email Format


 • Aboneaza-te la noutatile mele!

  * indicates required
  Email Format