Ce este un quilt şi cum îl putem îngriji

Roxana Tudor

IMG_00971IMG_00991 

Ce este un quilt


Un quilt este un tip de lenjerie de pat – o patura care acoperă – compusa dintr-un strat superior, un strat de umplutura şi un strat de tesatura de suport, în general unite cu ajutorul tehnicii de matlasare. O altă tehnică pentru asigurarea coeziunii straturilor quilt-ului este legarea. Legarea se referă la tehnica ce utilizeaza fire, ata sau panglică ce trec prin toate cele trei straturi de quilt la intervale regulate. Aceste legături mentin straturile împreună în timpul utilizării şi mai ales atunci când quilt-ul este spălat. Această metodă este mai simpla atunci cand quilt-ul se face manual.
Multe quilt-uri sunt realizate cu modele decorative; unele quilt-uri nu sunt utilizate ca patura deloc, ci sunt mai degrabă facute pentru a fi agatate pe un perete sau expuse în alt mod. Mai multe informatii, aici.


  Cum se intretine un quilt


In functie de gradul de complexitate si de structura quilt-ului, el poate fi spalat in masina sau numai manual. In general, se recomanda detergenti delicati, temperatura de 30-40 grade si stoarcere foarte usoara (de preferat deloc). Calcati usor, daca este nevoie.
Alegeti pentru spalare o zi calduroasa: asigurati astfel o uscare rapida a quilt-ului dvs.
Intotdeauna uscati ferit de soare, astfel prelungiti viata culorilor. Uscati pe bara rotunda, pe plasa, sau, daca nu dispuneti de asa ceva, pe franghie cu prosoape groase, pentru a evita urmele.
Informatii detaliate vor fi furnizate cu fiecare quilt in parte.

Leave a Reply

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url

  • Aboneaza-te la noutatile mele!

    * indicates required
    Email Format


  • Aboneaza-te la noutatile mele!

    * indicates required
    Email Format